• Voeding
 • Gerstegras
 • Water

Over voeding is afgelopen jaren veel geschreven en gepubliceerd. Wat is gezond? Wat is juist niet gezond? De meningen lopen hierover sterk uiteen.
Wat gesteld mag worden is dat de voeding die men normaliter in de supermarkten koopt, meestal niet meer de bouwstoffen bevat die nodig zijn om aan de benodigde dagelijks aanbevolen hoeveelheden te komen. De oorzaken hiervan zijn o.a. in het geval van groenten en fruit:

 • De versnelde kweekmethoden
 • Verarmde grond
 • Gebruikte bestrijdingsmiddelen
 • Kweken op uiterlijk en formaat

De grondstoffen die landbouw en veeteelt leveren, worden door de voedingsindustrie in toenemende mate bewerkt en geraffineerd. Dit komt de voedingswaarde niet ten goede.  (Light)producten bevatten vaak kleurstoffen, smaakstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen waarvan een flink deel schadelijk is voor de gezondheid.

Door al deze voedingsmiddelen de markt op te brengen en als ‘gezond’ te bestempelen kunnen bij veel mensen problemen optreden, die zich op verschillende manieren kunnen openbaren. Het leidt dus geen twijfel dat extra aandacht aan echt goede en volwaardige voeding bittere noodzaak is.  Zodat men de lichamelijke gezondheid zo goed mogelijk kan waarborgen.

Ongezonde voeding leidt vaak tot allerlei gezondheidsklachten. Veel mensen denken echter dat ze gezond eten, terwijl dat misschien toch niet zo is. Ongemerkt kun je er zelfs ziek van raken. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die door verzuring of voedsel intolerantie vermoeidheid klachten krijgen, zoals: fibromyalgie en ME/CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom). Een aanpassing van het eetpatroon kan vaak al grote verbeteringen teweeg brengen.

Bij Corpus O2 willen wij u graag adviseren over gezonde voeding. Heeft u last van klachten en/of u wilt uw gezondheid verbeteren? Neem dan contact  met ons op.

Ik wil hier meer over weten

gerstegrasGerstegras

Ontdekking van de kracht van gerstegras

De ontdekking van de herstellende kracht van het sap van jong gerstegras is geboren uit een persoonlijke tragedie. Een Japanse arts en wetenschapper in de farmaceutische industrie, dr. Yoshide Hagiwara, werd ernstig ziek op 38-jarige leeftijd door zijn werk met chemicaliën. Hij nam medicijnen en synthetische vitaminen en mineralen in megadoseringen, wat geen positief effect had. Toen paste hij oude Chinese kruidentherapieën toe en volgde een reinigingsdieet. Dit had enig positief effect, maar totale genezing bleef uit.
Toen hij uiteindelijk overstapte op een dieet rijk aan natuurlijke enzymen, rauwe chlorofyl, natuurlijke vitaminen en mineralen en aminozuren trad genezing in.

Dr. Hagiwara onderzocht 10 jaar lang 300 groene planten. Uiteindelijk vond hij een plantje superieur aan alle groene planten. Hierover schreef hij: ‘Uit mijn onderzoek is gebleken, dat van alle groene planten, de jonge groene bladeren van het gersteplantje de rijkste en meest gebalanceerde hoeveelheid voedingstoffen bevat’.

Dr. Yoshihide Hagiwara (inmiddels overleden) werd daarna wereldwijd erkend als een autoriteit op het gebied van de voedingsleer.
(Bron: Green leaves of Barley, Dr. Mary Ruth Swope)

Gerstegras is een van de voornaamste groene graangewassen. Soms wordt het ook wel ‘de samenstelling van Moeder Natuur genoemd’. Het is dé perfecte leverancier van chlorofyl. Gerstegras zijn de gekiemde gerstekorrels en bevatten talloze enzymen. Enzymen zijn essentieel voor alle biochemische reacties die plaatsvinden in ons lichaam. Ze beschermen tegen vrije radicalen en versnellen de celvernieuwing.  Het is tevens rijk aan magnesium, kalium, calcium, mangaan, molybdeen, germanium, zink, koper, selenium, lithium, vitaminen B1, B2, B3, B6, B12, E en C en caroteen. Verder bevat gerstegras  nog anti-ulcusglycoproteïnen.

Gerstegrassap activeert, stimuleert en ondersteunt vooral bij:

 • Het opbouwen en behouden van weerstand tegen allergieën en andere huidklachten
 • Het verlagen van de risico’s van, suikerziekte, verhoogd cholesterolgehalte, arteriosclerose en verhoogde bloeddruk
 • Het optimaliseert de leverfunctie en darmwerking
 • Het kwijtraken en voorkómen van overgewicht
 • Het voorkómen van slechte adem en vervelende lichaamsgeur
 • Het verbeteren en verjongen van de huid
 • Het bestrijden van menstruatie- en overgangsproblemen
 • Het verminderen van depressieve gevoelens
 • Het hoofd bieden aan concentratie problemen.

Chlorofyl

Alle groene groenten, in het bijzonder groenten met donkergroene bladeren, zijn geconcentreerde bronnen van chlorofyl of bladgroen. Gerstegras bevat een zeer hoge hoeveelheid chlorofyl.

Chlorofyl is een goede bron van anti-oxidanten. Anti-oxidanten zoals vitamine A, C en E helpen om vrije radicalen die schade aan gezonde cellen kunnen veroorzaken te neutraliseren. Een ander belangrijk voordeel van chlorofyl is haar rol in de aanmaak van rode bloedcellen. Door de hoeveelheid rode bloedcellen aan te vullen helpt chlorofyl bij de groei en het onderhoud van weefsels en helpt het om wonden effectiever te genezen  Daarbij werkt chlorofyl antiseptisch en remt het de groei van bacteriën in het lichaam.

Ik wil hier meer over weten

waterWater

Het menselijk lichaam bevat een groot percentage water. Gemiddeld ligt dit zo tussen de 55 en de 60%. Bij zuigelingen is dit ongeveer 75 % en bij embryo’s zelfs 80%.

Een belangrijk bestanddeel dus, dat water. Alle reden om er eens goed bij stil te staan. Als er van een bepaalde stof zo tussen de 55 en de 60 % in het lichaam aanwezig is dan is het wel zo prettig als dit water van hoge kwaliteit is.

Een eigenschap van water is dat het een goed geheugen heeft. Ondanks het feit dat leidingwater door de waterbedrijven wordt gezuiverd, wordt hierbij de energetische informatie of de afdruk van de oorspronkelijke vervuiling NIET uit het water gehaald. Deze achter gebleven energetische informatie heeft dezelfde werking als die waarop de homeopathie is gebaseerd. De energetische informatie van de fysieke stoffen die in het water hebben gezeten bepalen de werkzaamheid van het water. Bij de waterzuivering wordt een keur van chemicaliën gebruikt die ook weer hun energetische afdrukken achterlaten in het water.

Al met al kan men dus rustig stellen dat gewoon kraanwater belastend is voor het menselijk lichaam.

De Aqua OPTIMIZER® verwijdert de energetische vervuiling uit het kraanwater.

Daarom beveelt Corpus O2 de Aqua Optimizer aan. Deze kan eenvoudig om de bestaande waterleiding worden geplaatst en zorgt er voor dat het kraanwater van aanmerkelijk hogere kwaliteit zal zijn dan kraanwater dat niet door de Aqua Optimizer is behandeld.

Ik wil hier meer over weten
Voeding