Wij bestaan uit 80-100 biljoen cellen. Gaat het met deze cellen goed, gaat het met ons ook goed. Het is dus van essentieel belang voor onze gezondheid, dat de cellen goed worden voorzien van zuurstof en bouwstoffen en dat kooldioxide en afval worden verwijderd.

Hiervoor verantwoordelijk is de bloedsomloop, de aderen, de vaten en de haarvaatjes. Dit totale vaatstelsel beslaat een enorm oppervlak. Het is zo’n 120.000 kilometer lang en je kunt er twee voetbalvelden compleet mee bedekken ! De uitwisseling van stoffen vindt met name plaats in het micro vaatstelsel (ongeveer 7 x dunner dan een haar!), dat 74 % van de gehele bloedsomloop beslaat.

Deze microcirculatie is verantwoordelijk voor de aanvoer van zuurstof en bouwstoffen naar de lichaamscellen toe en is tevens verantwoordelijk voor de afvoer van kooldioxide en afvalstoffen. Het spreekt dus voor zich dat een goede microcirculatie essentieel is voor een goed werkende stofwisseling op cel niveau. Het hart, zo groot al een vuist, is hierin de centrale pomp. Maar is het hart allen krachtig genoeg om het bloed over een afstand van 120.00 kilometer te pompen?

Om de bloedsomloop in het micro vaatstelsel te realiseren, is er nog een rondpomp systeem actief in het lichaam. Dit systeem noemen we vasomotie en het bestaat uit spieren in de wanden van de microvaatjes, die in optimale conditie een knijpende beweging maken van 3 keer per minuut. Een goed functionerende vasomotie is essentieel voor een optimaal werkende microcirculatie. Helaas ontstaan hier veelvuldig problemen die verstrekkende negatieve gevolgen kunnen hebben voor de lichamelijke conditie van ons lichaam.

De realiteit leert ons dat veel mensen te kampen hebben met een niet optimale microcirculatie waardoor de lichaamscellen van te weinig zuurstof en voedingsstoffen worden voorzien. Het gevolg hiervan is een slecht functionerende stofwisseling op cel niveau met alle negatieve effecten als gevolg.  Helaas is het anticiperen hierop iets wat in de moderne medische wetenschap nog niet al te vaak wordt gedaan, terwijl juist dit een zo belangrijke voorwaarde is voor een gezond lichaam.

Corpus O2 wil u dan ook graag kennis laten maken met een  therapie die specifiek gericht is op het positief beïnvloeden van deze microcirculatie.

Deze revolutionaire en wetenschappelijk onderbouwde therapie biedt u onder andere de onderstaande voordelen:

  • 29 % betere doorbloeding van het microvaat stelsel
  • 31 % betere terugstroom van zuurstofarm bloed (+ afvalstoffen)
  • 29 % hogere zuurstofopname
  • 27 % meer energie in de cellen (ATP)

Wij laten u graag kennis maken met deze therapie waarvan de resultaten zonder meer baanbrekend zijn.

Ga voor meer informatie naar: www.bemer-partner.com/franshelmer en/of neem contact met ons op.

Ik wil hier meer over weten
Microcirculatie
  • Date
  • Categories