The way to Hippocrates,

Het Hippocrates Health Instituut in Amerika, is gebaseerd op de overtuiging dat een veganistisch enzym-rijk dieet, aangevuld door beweging, positief denken, ontspanning en een algemene natuurlijke leefwijze een integraal onderdeel is van optimale gezondheid.

Ik had al van het Hippocrates Health Instituut gehoord. Toen ik echter het boek “rauw, naakt en gezond van Suzanne Poot aan het lezen was, werd mijn missie duidelijk. Zoveel mogelijk (ongeneeslijk) zieke mensen, die financieel niet in staat zijn om misschien wel hun laatste strohalm te pakken naar dit prachtige instituut te sturen. Dit bracht mij op het idee om een stichting “The way to Hippocrates”  te starten. Een groot gedeelte van mijn omzet, die ik verdien met Corpus O2  komt tengoede van de stichting.

 

hippocratesDe Griekse arts Hippocrates wordt beschouwd als grondlegger van de Westerse geneeskunde. Hippocrates wordt vaak wel de “vader” van de Westerse geneeskunde genoemd. De aankomend artsen leggen aan het einde van hun studie geneeskunde ‘de Eed van Hippocrates’ af. Hippocrates had deze Eed al opgesteld. De aankomend artsen verklaren plechtig, zich aan bepaalde beroepsregels te houden en in het belang van de patient alles te doen wat nodig is…Deze Eed van Hippocrates is een tekst, waarin aankomend artsen plechtig verklaren zich aan bepaalde beroepsregels te houden en altijd alles te doen wat in het belang van de patiënt is.

Ik geloof dat een goede gezondheid ieder persoons geboorterecht is en dat een leven vrij van ziekte en pijn onze menselijke erfenis is. Ik  hoop met deze website een basis te kunnen bieden voor een van de gezondste leefwijzen op aarde “De Hippocrates lifestyle”, goed voor mens, dier en aarde.

Zoals de Griekse arts Hippocrates ooit zei:

“Let the food be the medicine and the medicine be thy food”

Door al 3 decennia in de gezondheidszorg te werken als fysiotherapeut, heb ik niet alleen interesse  In het bewegingsapparaat. Ik zie de mens steeds meer als geheel. De holistische benadering van de mens zal in de toekomst steeds belangrijker worden.

Hoe bijzonder en geniaal het lichaam functioneert zal altijd complex blijven. Het lichaam is zo lang  je leeft 24 uur per dag aan het werk. Hierbij let het lichaam op de aller kleinste details om zó efficiënt mogelijk te werken.

Voor het optimaal  functioneren van Uw lichaam heeft U zelf de verantwoordelijkheid. Wanneer het besef er is, dat zo lang U leeft, U het met één lichaam (zowel fysiek als geestelijk)  moet doen. Op het moment, dat U stil staat , wat U lichaam allemaal voor U doet (bewegen, slapen, plassen, poepen, horen, zien etc.),dan is het alleen al uit respect voor Uw lichaam om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Voor al deze functies heeft het lichaam energie nodig. De cellen zorgen voor U energie huishouding. Hier hebben de cellen bouwstenen en O2  nodig. Tijdens de verbranding van deze stoffen in de cel komt er energie (ATP) en afvalstoffen + CO2  vrij.

Ik wil hier meer over weten
Hippocrates