Hoe werkt cryo therapie?

Tijdens een cryo sauna sessie wordt de bovenste laag van de huid in zeer korte tijd gekoeld met extreem lage temperaturen (tot -180 graden celsius). De koude-receptoren die zich in de huid bevinden, zenden een krachtig signaal naar de hersenen uit over gevaar aan de buitenkant van het lichaam zonder dat er gespecificeerd wordt wát het gevaar is. Door de langzame verwerking ontvangen de hersenen dit signaal pas wanneer de cryo sauna sessie al voorbij is. In haar zoektocht naar de oorzaak van het gevaar, begint het lichaam vervolgens alle organen en systemen te scannen en te resetten. Hierdoor reguleert het alle vitale processen naar een normaal functiepatroon.

 

Spataderen, besenreiser (takkenbosvenen)

Door de blootstelling aan koude, vernauwen alle bloedvaten in de huid en de onderhuidse vetlaag, maar ná de sessie staan ze juist wijder open, waardoor de doorbloeding en daarmee de aflevering van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen enorm verbetert. De stofwisselingsprocessen in deze lagen versnellen, afvalstoffen worden beter afgevoerd, wat verschillende huidcondities verbetert en de huid er gladder en strakker uit doet zien. Korte blootstelling aan super lage temperaturen verstevigt en verstrakt bloedvaten, voorkomt het verschijnen van spataderen en besenreiser, en verbetert het aangezicht van al bestaande spataderen en besenreiser, herstelt de stofwisseling naar normale waarden en verhoogt het welzijnsgevoel.

 

Reumatische aandoeningen

Er zijn behoorlijk veel onderzoeken gedaan naar het effect van cryo therapie op reumatische aandoeningen (zowel reuma als fybromyalgie). Het positieve effect van cryo therapie op reuma is onder meer te verklaren uit de pijnstillende werking die er vanuit gaat waardoor oefeningen beter kunnen worden uitgevoerd.  De patiënt kan weer genieten van de betere resultaten bij zijn of haar fysiotherapie behandeling. De andere verklaring is dat door de normalisatie van de lichaamsfuncties, de inflammatoire  (ontsteking) gevoeligheid in het lichaam wordt teruggebracht tot normalere waarden.
Cryo sauna kan hierdoor de effectiviteit van medicatie verhogen, overgevoeligheid of allergische reacties op medicatie verminderen, en eventueel, in overleg met de behandelende arts, het medicijngebruik verminderen.

 

Cardiovasculaire aandoeningen

Door het trainende effect van de cryo sauna  op de centrale, en vooral de perifere componenten van het cardiovasculaire systeem, is  de cryo sauna zinvol in de preventie van cardiovasculaire aandoeningen. Vooral omdat het hartritme niet verstoord wordt, de hartfunctie niet wordt benadeeld en er ook geen myocardiale verwondingen kunnen optreden. In het geval dat men al een hartaandoening heeft zal er juist met zorg moeten worden omgesprongen en is cryo sauna in sommige gevallen gewoon geen optie. Zie hier voor ook de contra-indicatie lijst.

 

Psychische effecten

Het effect van de cryo sauna behandeling resulteert in een “energy boost” en het verbetert het slaappatroon. In elke sessie worden endorphines in het gehele lichaam vrij gemaakt. Dit zorgt voor een natuurlijke euforie, dat bijdraagt aan ’t herstel van depressie, migraine en psychische aandoeningen. Tevens gunstige resultaten bij jet lag. Een gezond slaap patroon stimuleert de aanmaak van het groeihormoon.
De aanmaak van groeihormoon zorgt er o.a. voor dat het bot onderhoud en bot herstel zeer voorspoedig en snel kan verlopen.

 

Immuunziekten, CVS

Cryo sauna wordt succesvol ingezet om immuun status correctie te bevorderen en CVS klachten te verminderen of zelfs terug te dringen.
Psoriasis, atopische dermatitis, eczeem, rosacea.
Al deze huidaandoeningen, maar ook astma en reuma, hebben als onderliggende oorzaak een verhoogde ontstekingsbereidheid in het lichaam. Deze ontstekingsbereidheid werkt op progressieve wijze door op bijna elk systeem in het lichaam. Het terugdringen of zelfs elimineren van de inflammatie met de cryo sauna, brengt direct verbetering in de situatie en kan zelfs, samen met de juiste medicatie en/of suppletie en aanvullende therapie, het klachtenbeeld in remissie brengen.

 

Depressiviteit

Doordat  de cryo sauna een enorme endorfine productie op gang brengt en het endocriene stelsel helpt reguleren, kan men al in een vroeg stadium van een kuur opmerkelijke verbeteringen ondervinden in de gemoedstoestand. De Cryo sauna dient echter nooit zonder aanwijzingen van de behandelende arts als substituut van medicijngebruik ingezet te worden.

Cryotherapie is van oorsprong in Japan ontwikkeld door dr. Yamauchi om reumatische arthritis te behandelen. In Europa is deze unieke therapie naderhand verder uitgewerkt en geperfectioneerd. Maak bij Corpus O2 kennis met deze bijzonder effectieve therapie.

 

Wat is Cryotherapie?

Zie hieronder een korte video met uitleg van Dr.Oz.

Ik wil hier meer over weten

 

Cryo Sauna Kopen

Heeft u een Praktijk, Sportschool of Beautysalon en wilt u een Cryo Sauna kopen? Ga dan naar www.cryosaunanederland.nl

Cryo Sauna
  • Date
  • Categories