De oprichter van Corpus O2 is Frans Helmer.

Hij heeft een paramedische achtergrond en is al sinds 1984 een ervaren en bedreven fysiotherapeut. Gedurende zijn carrière kwam Frans tot de conclusie dat er nog veel te doen is rondom de algemene gezondheid van zijn patiënten. Hij ondervond dat er naast de fysiotherapie ook nog andere interessante methodieken en therapieën zijn die kunnen bijdragen aan het verkrijgen van een betere algemene gezondheid.
Hij heeft zich daarom de afgelopen jaren verdiept in het aanbieden van een totaalconcept van wetenschappelijk gefundeerde therapieën. Dit heeft geresulteerd in de totstandkoming van Corpus O2. Dit is een modern multidisciplinair gezondheidscentrum in Bunnik. Hier worden diverse gezondheid bevorderende diensten aangeboden.

Bij Corpus O2 zijn wij gespecialiseerd in:

  • Fysiotherapie
  • Buteyko Methode (om uw ademhaling te verbeteren)
  • Microcirculatie (Bemertherapie)
  • Cryo sauna behandelingen
  • Voedingsadvies
  • Bewegen volgens Buteyko
  • Het organiseren van lezingen over gezondheid en welzijn

Onze ervaren en vooruitstrevende therapeuten werken vanuit verschillende medische disciplines samen aan uw gezondheid. Op deze manier bent u verzekerd van de best mogelijke zorg en persoonlijke aandacht onder één dak. Met deze unieke combinatie van dienstverlening wordt een vernieuwende weg geopend naar een optimale gezondheid.

Centraal in onze dienstverlening staat vertrouwen. Vertrouwen betekent voor ons elkaar een hand geven en er samen voor gaan. Samen zoeken naar oplossingen om úw problemen aan te pakken. Wij werken hierbij snel, vernieuwend en effectief.

Heb je last van klachten en/of wil je jouw gezondheid verbeteren? Neem dan contact  met ons op.

Download onze Brochure
  • img
  • img

Missie

De missie van Corpus O2 is om door verschillende wetenschappelijk onderbouwde therapieën meer zuurstof in de lichaamscellen te krijgen. Dit zal voor het hele lichaam betekenen dat de cel zo optimaal mogelijk kan functioneren.
Corpus O2 geeft door middel van kennisoverdracht aan mensen meer inzicht geven hoe het lichaam het beste kan functioneren.

Visie

De visie van Corpus O2 is om een voorbeeldfunctie te hebben voor andere (fysio) praktijken op het gebied van totale gezondheid en preventie. Hierbij spelen voeding, ademhaling, beweging, slapen, stress en het milieu een zeer belangrijke rol.
Wij willen onze unieke formule binnen afzienbare tijd op 50 locaties in Nederland, Duitsland en België realiseren.

Hippocrates

Corpus O2 ziet als een belangrijk deel van haar missie om jaarlijks een aantal ernstig zieke mensen de mogelijkheid te bieden om het Hippocrates Institute for Health te bezoeken teneinde daar de juiste behandelingen c.q. therapieën te ondergaan. Hiervoor is de Stichting ‘The Way To Hippocrates‘ opgericht. Een deel van de opbrengst van Corpus O2 wordt jaarlijks aan deze Stichting gedoneerd.

Tijdslijn Frans Helmer, oprichter Corpus O2

2014 - heden

Oprichting Corpus O2

Vorig jaar vertelde een collega van mij over de Cryo Sauna. Deze zorgt ervoor, dat het lichaam een zeer korte periode bloot gesteld wordt aan extreem lage temperaturen (-180 graden celsius). Het resetten van het lichaam is enorm belangrijk voor het herstellen van het lichaam. Corpus O2 is opgericht met als doel zoveel mogelijk mensen te helpen op het gebied van hun gezondheid.
2009 - 2014

Eigenaar fysiotherapiepraktijk gespecialiseerd in Microcirculatie en ademhaling Buteyko Methode

Vanaf eind 2010 kreeg ik de mogelijkheid om me te verdiepen in de microcirculatie, één van de belangrijkste systemen in ons lichaam. Begin 2012 ben ik in aanraking gekomen met nog zo’n belangrijk systeem, de ademhaling volgens de Buteyko Methode. Ik ben gecertificeerd Buteyko therapeut sinds 2013.
1996 - 2009

Eigen bedrijf marketing en personal coaching

In de periode van 1996 tot en met 2009 was ik eigenaar van een bedrijf en heb ik me ontwikkeld in de marketing en personal coaching op het gebied van voeding en gezondheid. Voeding speelde een belangrijke rol om mensen te adviseren wat wel en niet goed is voor het lichaam.
1984 - 1996

Eigenaar 3 fysiotherapie praktijken en sportschool

Ik ben sinds 1984 fysiotherapeut. Tot 1996 was ik eigenaar van 3 praktijken en een sportschool. In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan in de (prof) sportwereld en ben mezelf gaan interesseren voor myofasciaaltherapie (triggerpoint cq. pijnpuntbehandeling).

Onze Diensten

Fysiotherapie
Buteyko Methode
Microcirculatie
Cryotherapie
Voeding
Bewegen
Lezingen
Hippocrates

Testimonials

Ik had de eer om als 1e de cryotherapie bij Corpus O2 te volgen. Als gevolg van de ziekte van Lyme was mijn lijf behoorlijk uit balans. Ik was chronisch moe en had overal pijn. Na 20 sessies kon ik duidelijk resultaat voelen:
– Ik kan weer normaal slapen (na 10 jaar!)
– Ik heb meer energie
– Ik voel minder pijn
De cryosauna was koud, maar de professionele aanpak van Frans en Daniël voelde als een warm bad. Aanvankelijk zat ik aan te hikken tegen de lange reisafstand tussen Enschede en Bunnik. Ik ben blij dat ik deze ‘drempel’ heb genomen, want het heeft mij veel goeds gebracht. Hartelijk bedankt!
Rina van Schaik
Corpus O2 is een top centrum. Dit is dé fysiotherapie van de toekomst!
Prof. dr. Leonard Hofstra- Cardioloog

Het Team van Corpus O2

Centraal in onze behandelingen staat vertrouwen. Vertrouwen betekent voor ons elkaar een HAND geven en er samen voor gaan. Het vinden van oplossingen om het probleem aan te pakken...

Frans Helmer
Ik ben sinds 1984 fysiotherapeut. Tot 1996 was ik eigenaar van 3 praktijken en een sportschool. In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan in de (prof) sport wereld en ben mezelf gaan interesseren voor myofasciaaltherapie (Triggerpoint cq. pijnpuntbehandeling). Sinds 15 jaar heb ik mezelf meer toegelegd op het gebied van voeding en personalcoaching. Deze ervaring kan ik nu goed gebruiken om als herintredend fysiotherapeut, mijn eigen praktijk, op een hoog kwaliteitsniveau te krijgen.
Daniel van de Brug
Ik ben afgestudeerd in 2011. Al tijdens mijn studie heb ik een jaar gewerkt als fysiotherapeut, nu heb ik meer dan 3 jaar ervaring in het vak als praktijkfysiotherapeut. Ook heb in tijdens het seizoen 2011-2012 gewerkt als fysiotherapeut van het dameselftal van FC Utrecht, die toen en nu nog eredivisie spelen.